Amani Aasi and the Generous Zebra

Amani Aasi and the Generous Zebra

Amani Aasi and his wonderful friends are learning what values are important in life. Wilson Kirwa’s book recreates the life lessons he was taught as a child growing up in Kenya. It pays to be generous, a curious nature helps you learn new things and be brave and face your fears when it counts are some of the lessons taught in this entertaining book that is suitable for all ages.

Wilson Kirwa was born and raised in Kenya and these are the stories of his childhood. Growing up Wilson had no books to read, so his parents, grandparents and the village elders taught him about values and morals through storytelling. This book takes children to Kenya, helps them learn valuable life lessons and at the same time, immerses them in the African culture.

This colourful storybook has been illustrated by Vincent Kibii; a talented artist who hand-painted the illustrations. Vincent, who comes from the same area as Wilson, paints a vivid picture of life in the heart of the Cherangani Forest.

Amani-aasi ja Antelias Seepra

Amani-aasi ja Antelias Seepra

Amani-aasi ja hänen ihanat ystävänsä oppivat elämän tärkeitä arvoja. Wilson Kirwan kirja luo uudelleen elämänopit, jotka hän on oppinut lapsuudessaan Keniassa. Anteliaisuus kannattaa, utelias luonne auttaa oppimaan uusia asioita ja ole rohkea kohtaamalla pelkosi kun sillä on merkitystä. Nämä ovat opetuksia, joita tämä viihdyttävä ja kaikenikäisille tarkoitettu kirja tarjoaa.

Wilson Kirwa kasvoi Keniassa ja tarinat ovat hänen lapsuudenkertomuksia. Kasvaessaan Wilsonilla ei ollut kirjoja luettavanaan, joten hänen vanhempansa, isovanhemmat ja kylänvanhimmat opettivat hänelle arvoja ja moraalia tarinoiden avulla. Tämä kirja vie lukijan Kenian maisemiin ja auttaa oppimaan tärkeitä elämänarvoja samalla uppoutuessaan Afrikkalaiseen kulttuuriin.

Tämän värikkään satukirjan on kuvittanut Vincent Kibii. Hän on taitava taiteilija maalaten kuvituksen käsin. Vincent tulee samalta alueelta kuin Wilson ja maalaa eloisan kuvan Cheranganin metsän elämästä.


Amani The Donkey And His Kind Heart

Amani The Donkey

Amani the Donkey and his wonderful friends are learning what values are important in life. Wilson Kirwa’s book recreates the life lessons he was taught as a child growing up in Kenya. Nobody likes a bully, it’s what’s inside that counts and no matter how big or small you are, the size of your heart is what matters most. These are some of the lessons taught in this entertaining book that is suitable for all ages.

Wilson Kirwa was born and raised in Kenya, and these are the stories of his childhood. Growing up Wilson had no books to read, so his parents, grandparents and the village elders taught him about values and morals through storytelling. This book takes children to Kenya, helps them learn valuable life lessons and at the same time, immerses them in the African culture.

This colourful storybook has been illustrated by Vincent Kibii, a talented artist who hand-painted the illustrations. Vincent, who comes from the same village as Wilson, paints a vivid picture of life in the heart of the Cherangani Forest.


Amani The Donkey And The Wise TortoiseAmani The Donkey And The Wise Tortoise

Amani the Donkey and his wonderful friends are learning what values are important in life. Read the stories that will teach children about being positive and doing good deeds, as well as the importance of working together. These stories, which are appropriate for both young and older readers, teach valuable lessons such as how to respect one another, what true friendship means, and how important it is to help your friends and neighbours.

Wilson Kirwa was born and raised in Kenya, and these are the stories of his childhood. Growing up Wilson had no books to read, so his parents, grandparents and the village elders taught him about values and morals through storytelling. This book takes children to Kenya, helps them learn valuable life lessons and at the same time, immerses them in the African culture.

This colourful storybook has been illustrated by Vincent Kibii, a talented artist who hand-painted the illustrations. Vincent, who comes from the same village as Wilson, paints a vivid picture of life in the heart of the Cherangani Forest.


UUTUUS

Amani-aasi ja viisas kilpikonna

Amani-aasi ja viisas kilpikonna
Ilmestyy 25.11.2013

Amani-aasi ja hänen ystävänsä oppivat jälleen tärkeitä elämänarvoja. Kirjan tarinoissa he oppivat toisten eläinten positiivisten tekojen kautta miten tärkeää on toimia oikein. 

Tarinat kertovat sekä pienille että isommillekin lukijoille miten kunnioitetaan muita, mitä todellinen ystävyys tarkoittaa ja kuinka tärkeää on toisten auttaminen. Wilson Kirwa on syntynyt Keniassa ja nämä tarinat ovat hänen lapsuudestaan. Siihen aikaan ei ollut kirjoja, vaan kylän isovanhemmat kertoivat tarinoita lapsille. Kaikki tärkeät elämän perusasiat opittiin tarinankerronnan kautta. Kirjan tarinat vievät lukijan Keniaan ja auttavat lapsia oppimaan arvokkaita asioita sekä ymmärtämään paremmin afrikkalaista kulttuuria. Tämä on Amani-aasi – kirjasarjan neljäs osa. Kirjan kuvittaja, Vincent Kipkosgei Kibiin, on myös kotoisin Keniasta samasta kylästä kuin Wilson. Hän on käsin maalannut kirjan värikkään ja kauniin kuvituksen. Wilsonin tarinat yhdistettynä Vincentin kuviin antavat eloisan kuvan eläimien elämästä Cheranganin metsässä.. Wilson Kirwan Amani-aasi – sarjan aikaisemmat satukirjat ovat Amani-aasi ja Sisäinen kauneus, Amani-aasi ja Kuuluisa krokotiili sekä Amani-aasi ja Suuri sydän.


Tunnetko Sinä jo Wilson Kirwan?

Wilson on juoksija, joka hallitsi suomalaisia kilpakenttiä vuosikymmenen ajan saalistaen yhteensä 27 SM-mitalia. Hän on satusetä, joka valittiin vuoden 2008 Positiivisimmaksi suomalaiseksi ja kirjailija, joka tanssi tähtien kanssa tiensä koko Suomen kansan tietoisuuteen keväällä 2009.

Wilson tuli Keniasta Suomeen vuonna 1997 mukanaan vain muovipussi, jossa oli kolme T-paitaa. Nyt hän on kansalaisuudeltaan ja sydämeltään suomalainen ja haluaa olla rakentamassa yhteistä hyvää: vahvaa ja suvaitsevaista Suomea. Rakennusaineena työssään Wilson käyttää positiivista ajattelua, satuja ja opettavaisia tarinoita.


 

MIKÄ YHDISTÄÄ WILSONIN JA AMPIAISEN?

Afrikassa kaikilla perheillä on tunnuseläin, joka kertoo ketkä ovat sukua toisilleen. Tämä helpottaa sukulaisten tunnistamista suurella mantereella, jossa ihmiset ovat saman näköisiä ja heimoja on paljon. Omaa tunnuseläintä ei saa häiritä ja sitä pitää kunnioittaa, koska sillä on sama henki kuin ihmisillä, joiden tunnus se on. Tunnuseläin kuvastaa sukunsa parhaita piirteitä ja ominaisuuksia.

Wilsonin perheen tunnuseläin on ampiainen. Kuten ampiainen, perhe on säästäväinen ja pyrkii kaikella toiminnallaan rakentamaan yhteisöllisyyttä. Perheessä kannustetaan toinen toisiaan ja tehdään töitä yhdessä. Samoin toimii myös ampiainen. Ampiainen on pieni, mutta sitkeä eläin ja yhteistyöstä tulee sen vahvuus. Nämä piirteet kuvaavat myös Wilsonia ja hänen perhettään ja tämä siis yhdistää Wilsonin ja ampiaisen.

Mistä sitten Kirwa sukunimi tulee? Tutustu Wilsoniin ja opit paljon uutta!